Projekt proveden tijekom listopada 2021. godine u
1. a razredu
OŠ “Milan Brozović” Kastav

Cilj ovog projekta bio je nizom aktivnosti motivirati djecu da uče o tome odakle čokolada dolazi i kako se proizvodi. Nakon uvoda, aktivnosti su navedene strukturiranim redoslijedom kako bi djeca napredovala kroz temu i proširila svoja znanja o pravilnoj prehrani.

Ciljevi projekta su:

  • uočiti i opisati način nastanka čokolade
  • logički zaključivati, iznositi osobno mišljenje na zadanu temu
  • osvijestiti važnost ljudskoga rada.

Kroz ovaj projekt učenici su izgrađivali pravilan stav prema zdravoj prehrani, važnosti ljudskog rada, opažali i opisivali svijet oko sebe služeći se svojim osjetilima i mjerenjima, prepoznali su uzročno-posljedične veze u neposrednome okružju te postavljali pitanja povezana s opaženim promjenama u prirodi, prirodnim ili društvenim pojavama, objašnjavali uočeno, iskustveno, doživljeno ili istraženo i raspravljali, uspoređivali i prikazivali rezultate te donosili jednostavne zaključke.

Provedene aktivnosti projektnih partnera objavljene su putem Twinspaca na ovoj poveznici: https://live.etwinning.net/projects/project/312403

Projekt je proveden s drugim partnerskim školama iz Republike Hrvatske i drugih zemalja.

Aktivnosti tijekom projekta (stvaranje priča):

  1. Predstavljamo vam čokoladu
  2. Čokolada: od zrna do pločice
  3. Postupci izrade čokolade
  4. Pokus s topljenjem čokolade
  5. Rasprava o bijeloj čokoladi
  6. Matematika čokoladnih pločica
  7. Dizajn vlastitog čokoladnog proizvoda
  8. Stvaranje priča: Odbjegla čokoladna palačinka, Divovski čokoladni sendvič, Ivica i Marica i kuća slatkiša, Čokoladni dječak (na temelju medenjaka), Mali vitez i čokoladna torta, Vruća čokolada za pohlepnu gusku, Čokoladno čudovište: https://vimeo.com/634709697

Projekt je proveden od 15. listopada 2021. do 15. ožujka 2021. Komunikacija između projektnih partnera odvijala se putem Twinspacea.

Skip to content