2017-12-28 08:28:54

Igrokaz "Sretna Nova godina"

     Tijekom prosinca, vrijedni su učenici 2.e razreda na dodatnoj nastavi hrvatskog jezika pripremili prigodni igrokaz pod nazivom "Sretna Nova godina!". Igrokaz je popraćen pjesmom "Okitimo grančice", a učenici koji ne pohađaju dodatnu nastavu uključili su se sviranjem na instrumentima Orffovog instrumentarija.

U pripremanju i uvježbavanju igrokaza toliko su uživali da su ga odlučili izvesti i pred publikom! Generalnu probu izveli su pred svojim roditeljima u srijedu, 20.12., a u sljedeća dva dana igrokaz su pogledali svi 2. i 3. razredi naše škole (otprilike 200-tinjak učenika). Publika je uživala, ali uživali su i mali glumci. Na kraju su se složili da biti glumac i nije baš lako!

Na zadnji dan nastave igrokaz su došli pogledati i predškolci iz engleskih skupina Marshmellows i Smarties, Dječjeg vrtića "Vladimir Nazor". Teško se moglo dokučiti tko je uzbuđeniji, predškolci ili "glumci"?! Nakon igrokaza i predškolci su imali priliku upoznati instrumente Orffovog instrumentarija i na njima zasvirati. Bilo je to druženje za pamćenje! Već smišljaju novu prigodu da ga ponove!
 

Osnovna škola "Milan Brozović" Kastav