2019-05-08 14:06:08

Noć knjige 2019 u školskoj knjižnici

Noć knjige održala se diljem Hrvatske 23. travnja 2019., u tjednu kada su svi školarci zasluženo uživali na proljetnim praznicima. Noć knjige 2019.obilježili smo 3.5.2019. Ovogodišnja manifestacija bila je posvećena temi „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa“, a naša prva Matineja održala se pod nazivom „Ki san ja?“. Drugaši i četvrtaši uživali su sa svojim učiteljicama u programu posvećenom omiljenim likovima iz knjiga, stripova i časopisa. To su junaci s kojima uživamo, istražujemo, putujemo u neke nove svjetove i odrastamo, oni nam pomažu oblikovati naše živote.
 

Na samom početku druženja školska knjižničarka je pročitala pismo koje nam je poslao Knjigomir, junak s posebnim moćima koje je stekao zahvaljujući čitanju. Knjigomir nam je prenio poruku o važnosti knjiga i vrijednosti čitanja.Program je započeo s monologom Vite Jardasa (6.a) "Ki san ja", zatim su učenici iz slobodne aktivnosti Klub čitatelja s voditeljicom Ninom Bjelić osmislili i prikazali zagonetke o našim omiljenim likovima. Ernest Podobnik (6.a) kazivao je pjesmu "Leh mi se nasmij". Učenike Vitu i Ernesta pripremila je profesorica Barbara Babić. Učenice iz 2.a razreda izvele su šaljivi i poučan igrokaz "Dva miša", učenice je pripremila učiteljica Marica Jurić.

Noć knjige u školskoj knjižnici nije prošla bez humorističnog dramsko-scenskog igrokaza "Na kastavskom aerodromu", riječ je o učenicama, polaznicama dodatne nastave Hrvatskog jezika 4.a razreda koje vodi učiteljica Daliborka Rotar. Noć knjige nije mogla proći bez čitanja, tako nam je učenica Nia Jelenčić(4.d) čitala "Bršjanko i Sunce", pod vodstvom učiteljice Alison Ružić Perinić. Učenici 4.b razreda čitali su svoje literarne uratke koje su stvorili na čakavskoj grupi pod vodstvom učiteljice Sanje Kinkele. Za kraj ostavili smo i eko poruku kroz igrokaz "Zahvalnica Zemlji" koji su odigrale učenice 4.b razreda.

Do Noći knjige 2020. pozdravljamo vas porukom - budite junaci, neka vam knjige i čitanje pomognu u tome!

 Daliborka Rotar i Ines Mladenić-Grubišić


Osnovna škola "Milan Brozović" Kastav