preskoči na sadržaj
vijesti

Koncert povodom obilježavanja Svetog Nikole!!! Vijest ima dokument u privitku

U četvrtak, 06. prosinca u 18.00 sati održan je u školskoj knjižnici koncert učenika Glazbenog odjela povodom obilježavanja dana Svetog Nikole. Nastupili su učenici u klasama učiteljice Jadranke Violić, prof., učiteljice Katarine Jurić, prof., učiteljice mr. art. Lesje Vuković, učiteljice Ive Radulović, prof., učitelja mag. mus. Luke Totara, učitelja Patrika Avgustinija, učiteljice mag. mus. Nataše Veljak te učitelja dr. art. Mihalja Ivkovića. Ovaj koncert bio je izvrsna prilika našim malim prvašićima, da  po prvi puta stanu na pozornicu i pokažu što su marljivim radom naučili odsvirati. Čestitamo svim sudionicima na prekrasnom koncertu!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 7. 12. 2018. 08:33

Prvi koncert klase naše kolegice gitaristice Ive Radulović, prof.!

Čestitamo našoj kolegici Ivi Radulović na prvom koncertu svoje klase i želimo joj još puno uspješnih koncerata! Bravissimo!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 28. 11. 2018. 19:29

Roditeljski sastanak za roditelje svih učenika Glazbenog odjela!

Poštovani roditelji!

Pozivamo Vas na roditeljski sastanak Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi „Milan Brozović“ Kastav, koji će se održati u srijedu, 03. listopada 2018. godine, u učionici solfeggia broj 32, i to za prve razrede u 17.30 sati, za druge razrede u 18.30, a za treće, četvrte, pete i šeste razrede Glazbenog odjela u 19.15 sati. Molimo Vas da ponesete Vaše OIB-e i kemijske olovke te da obavezno prisustvujete.

Unaprijed Vam se zahvaljujemo.

                                                         

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 24. 9. 2018. 10:03

Obavijest za sve roditelje učenika Glazbenog odjela!!!

Molimo sve roditelje učenika Glazbenog odjela da dođu u srijedu, 05. rujna, u školsku knjižnicu na dogovor za raspored nastave Glazbenog odjela.

Dogovor za sve prvaše Glazbenog odjela biti će u 17.30 sati, a učenike svih ostalih odjeljenja Glazbenog odjela o terminu dogovora obavijestit će učitelji telefonskim putem.

Zahvaljujemo i želimo svim učenicima uspješnu novu školsku godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 31. 8. 2018. 08:31

Jesenski rok audicije za upis u 1. razred Glazbenog odjela u školskoj godini 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo Vas da će se JESENSKI ROK AUDICIJE ZA UPIS U PRVI RAZRED GLAZBENOG ODJELA pri Osnovnoj školi „Milan Brozović“ Kastav u školskoj godini 2018./2019. održati u četvrtak, 30. kolovoza 2018. godine, s početkom u 17.30 sati u školskoj knjižnici.

Da bi mogao pristupiti audiciji, kandidat je dužan poslati na mail (tajanadukic@gmail.com) ispunjenu prijavnicu koja se nalazi na dnu ove stranice.

Unaprijed Vam se zahvaljujemo.

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 24. 8. 2018. 09:06

Kastafski glasi oglasili se u Gradu Kastvu!!! Vijest ima dokument u privitku

U četvrtak, 28. lipnja 2018. godine, na kastavskoj Crekvini, s početkom u 18.00 sati, po prvi put održao se dječji pjevački festival pod nazivom „Kastafski glasi” 2018.

U organizaciji Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi „Milan Brozović” Kastav, dječji pjevački festival „Kastafski glasi” zamišljen je kao solistički  festival namijenjen djeci od 1. do 8. razreda osnovne škole, podjeljen u dvije kategorije:  I. kategorija (učenici od 1.- 4. razreda), II. kategorija (učenici od 5.- 8. razreda). Ove godine nastupila su 22 izvođača iz raznih osnovnih i glazbenih škola Primorsko-goranske i Istarske županije, koji su imali priliku pokazati svoje umijeće na jednoj od najljepših pozornica na Kvarneru. Pjevače je vrednovao višečlani stručni i dječji žiri koji je dodijelio po jednu nagradu za I. i za II. kategoriju.

U revijalnom djelu programa nastupile su mlade pjevačice koje su ostvarile zapažene nastupe i nagrade na pjevačkim natjecanjima u zabavnoj i klasičnoj glazbi: Karla Pupis, Romina Peti i Medea Market Sindik te Vjekoslav Ključarić, mladi glazbenik sa otoka Krka, koji je svoju karijeru započeo u pjevačkom natjecanju „The Voice”. U samu realizaciju festivala „Kastafski glasi” bili su uključeni učenici i učitelji Osnovne škole “Milan Brozović” Kastav, pa su tako program vodili Tin Mlakar i Ana Pleša, dok je za likovno oblikovanje nagrada bila zaslužna učiteljica likovne kulture Maja Šikić.

Puno osmjeha, puno veselja, puno mladih talentiranih pjevača, odlična publika, dragi kolege koji su podržali cijelu manifestaciju... Što se još može poželjeti?

Za kraj ono najvažnije... Mara Lukanović, učenica drugog razreda Glazbenog odjela osvojila je u prvoj kategoriji 1. nagradu stručnog žirija, pa joj od srca čestitamo!!! Bravo Mara!!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 29. 6. 2018. 10:11

Proslavili smo Svjetski dan glazbe!!! Vijest ima dokument u privitku

Kastav se ove godine po prvi puta pridružio svijetu u obilježavanju odnosno proslavi Svjetskog dana glazbe, koja se 21. lipnja 2018. godine održala na kastafskoj Crekvini. Na ovoj manifestaciji, koja je okupila gotovo sve glazbenike s područja Grada Kastva, predvođeni učenicima Glazbenog odjela, sudjelovali su: SuperCover Band, Klapa Kastav, D'Beni Band, Trio Vox, Trio Cukar & Caffe, Kožne jakne, Decibeli te Glazbeno društvo Spinčići. Učenici Glazbenog odjela prezentirali su svoj rad svirajući klasična glazbena djela. Nadamo se da će ovaj projekt Glazbenog odjela postati tradicionalnim događajem Grada Kastva.

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 29. 6. 2018. 09:59

Informator!!!

Dragi roditelji!!

Podjela svjedodžbi održat će se u petak, 29. lipnja 2018. godine u 18.00 sati u učionici solfeggia.

Za sve učenike, naše nove prvaše, koji su prošli na audiciji u svibnju, upisi će se održati u utorak, 26. lipnja, od 10.00 do 12.00 sati te u srijedu, 27. lipnja, od 17.00 do 19.00 sati u učionici solfeggia broj 32, u potkrovlju Škole.

Vidimo se!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 20. 6. 2018. 11:50

Ispiti iz solfeggia!!!

Dragi roditelji!

Sljedeći tjedan nastava solfeggia neće se održati prema uobičajenom rasporedu.

Učenici umjesto nastave imaju usmeni ispit iz solfeggia prema sljedećem rasporedu:

Ponedjeljak, 11.06.

13.00 sati - 1.a i 2.a

14.00 sati - 1.c i 3.c

16.00 sati - 2.c

17.00 sati - 4. i 5.

 

Srijeda 13.06.

10.30 sati - 3.b

11.00 sati - 3.a

11.45 sati - 2.b

12.30 sati - 1.b

U slučaju da neki učenik ne može pristupiti ispitu u terminu koji je naveden za njegovo razredno odjeljenje, može doći u nekom drugom od navedenih termina.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 7. 6. 2018. 10:25

Simbioza umjetnosti u našem gradu! Vijest ima dokument u privitku

 U srcu Grada Kastva spojile su se ovaj ponedjeljak, 04. lipnja 2018. godine likovna i glazbena umjetnost. U Gradskoj Loži održano je predstavljanje zavičajne slikovnice "Zgubjena pupica” (legenda o Crekvini), a potom se cijeli program nastavio izložbom radova u ulici Vjekoslava Spinčića te na Crekvini uz likovne radionice pod vodstvom priznatih kastavskih umjetnika Željana Pavića i Saše Jantoleka.

Mladi glazbenici, učenici Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi "Milan Brozović" Kastav, zvucima gitare, harmonike i klavira dali su ovoj svečanosti poseban sjaj. U polusatnom programu kojeg je najavila voditeljica odjela predstavili su se Dorian Rubeša i Damjan Franjković na harmonici, Barbara Lopandić, Tea Vundać, Karlo Stašić, Luka Prša, Mateo Mrakovčić i Monika Pleša na gitari te Petar Andrijanić i Karin Sušanj na glasoviru. Za nastup su ih pripremili njihovi vrijedni učitelji, Katarina Jurić, prof., dr. art. Mihalj Ivković, Patrik Augustini, Luka Totar, mag.mus., i  Ante Radnić, prof. 

Navedena događanja održala su se u okviru projekta 27 susjedstava, Rijeka EPK 2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 4. 6. 2018. 21:42

Čestitamo našem učeniku Petru i našoj učiteljici Katarini!!! Vijest ima dokument u privitku

Na 8. međunarodnom Koruškom klavirskom tekmovanju održanom u
organizaciji Glazbene škole Radlje ob Drave i Društva glazbenih
umjetnika Koruške Con fuoco učenik Glazbenog odjela pri OŠ "Milan
Brozović" u Kastvu,  Petar Andrijanić osvojio je SREBRO. Petar je
nagrađen za izvedbu Burgmüllerove Arabeske i prvi stavak Beethovenove Sonatine u F-duru za kojeg ga je spremala njegova učiteljica klavira Katarina Jurić, prof.
Žiri su sačinjavale tri poznate pijanistice i klavirske pedagoginje:
Saša Gerželj Donaldson (Edinburg, Velika Britanija), Ivana Godec
Vinceković (Varaždin, Hrvatska) i Elisabeth Väth – Schadler (Graz,
Austrija). Koruško pijanističko natjecanje potiče mlade glazbenike i daje im mogućnost da unaprijede svoje znanje te nadograde svoju virtuoznost jer kako kaže sam moto natjecanja "Glazba ne poznaje granice". 217 natjecatelja iz 5 zemalja (Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije i Makedonije) pripremilo je 125 mentora, a predstavilo se sveukupno 63 škole.
Čestitamo Petru i njegovoj mentorici na ovom međunarodnom uspjehu i
želimo da ispričaju još puno priča na crno bijelim tipkama!

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 29. 5. 2018. 15:00

Obavijest za učenike koji su pristupili audiciji za upis u prvi razred Glazbenog odjela u školskoj godini 2018./2019.

Svi učenici koji su pristupili ljetnom roku audicije za upis u prvi razred Glazbenog odjela u školskoj godini 2018./2019., o rezultatima audicije bit će obaviješteni najkasnije do 05. lipnja 2018. godine.

Za sve učenike koji su audiciju prošli, upisi će se održati u utorak, 26. lipnja, od 10.00 do 12.00 sati te u srijedu, 27. lipnja, od 17.00 do 19.00 sati u učionici solfeggia broj 32, u potkrovlju Škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 29. 5. 2018. 14:53

Bravo naši gitaristi!!!! Vijest ima dokument u privitku

U subotu, 19. svibnja 2018. godine održano je natjecanje klasične gitare, 6. Pula Guitar Fest, na kojem je sudjelovalo sedam gitarista našeg Glazbenog odjela. Svih sedam vratilo se sa nagradama, pa u prvom redu čestitamo našim vrijednim učenicima, a zatim i njihovim upornim, izvrsnim učiteljima: Moniki Pleša i Karlu Stašiću (učitelj Ante Radnić, prof.), Luki Prši i Evi Kranjčević (učitelj Luka Totar mag. mus.) koji su osvojili 2. nagradu, te Mateu Mrakovčiću (učitelj Patrik Avgustini) i našem gitarističkom duu Barbari Lopandić i Tei Vundać (učitelj Luka Totar, mag. mus) koji su osvojili 1. nagradu.

                                 Bravo za naš gitarski odjel!  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 21. 5. 2018. 13:10

Kastafski klaviristi nastupili u Labinu! Vijest ima dokument u privitku

Prekrasan ambijent amfiteatra Dolac u parku skulptura Dubrova u Labinu postao je impresivan koncertni prostor ovaj petak 18. svibnja 2018. povodom manifestacije pod nazivom ''Klavirski maraton'' u organizaciji Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina. 

Naši učenici klavirskog odjela pod mentorstvom Katarine Jurić, prof. i Jadranke Violić, prof. muzicirali su u opuštenoj atmosferi okruženi ljepotom prirode i bili dijelom jedinstvenog projekta na području Labina i Istarske županije. 

Tijekom desetosatnog programa nastupilo je 130 izvođača iz Pule, Rovinja, Poreča, Rijeke, Pazina, Labina i Kastva koji su pokazali svoje klavirsko umijeće uživajući u ljepoti druženja kroz glazbu. Veselimo se i nastavljamo ovu priču dogodine!

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 21. 5. 2018. 13:01

Čestitke našoj violinistici! Vijest ima dokument u privitku

Katarina Vulić, učenica violine drugog razreda Glazbenog odjela Osnovne škole "Milan Brozović" Kastav, 6. svibnja 2018. godine ostvarila je zapažen nastup na međunarodnom mješovitom natjecanju "Bistrički zvukolik" koje se od 03. do 06. svibnja održalo u Mariji Bistrici. Naša učenica je nastupila u drugoj kategoriji te osvojila visoku drugu nagradu. Za natjecanje ju je pripremila učiteljica violine Nataša Veljak, mag.mus., pa im od srca čestitamo. Bravo!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 15. 5. 2018. 11:17

Koncert klavirista od 2. do 4. razreda Glazbenog odjela! Vijest ima dokument u privitku

S obzirom da je sviranje sastavni dio njihovog obrazovanja i identiteta, učenici od 2. do 4. razreda klavirskog odjela nastupili su na koncertu u utorak, 8. svibnja 2018. u školskoj knjižnici s početkom u 18:00 sati. Sa svojim nastavnicama Jadrankom Violić, prof. i Katarinom Jurić, prof., učenici su iznova zajedno potražili lijepi zvuk klavira te uz puno pažnje i dorade izvedbu učinili njihovom najvećom motivacijom.

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 8. 5. 2018. 22:53

Koncert učitelja Glazbenog odjela! Vijest ima dokument u privitku

Jučer, 07. svibnja 2018. godine u 19.00 sati održan je u vijećnici Grada Kastva koncert učitelja Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi "Milan Brozović" Kastav. Na programu koncerta bilo je od klasičnih do latino skladbi i ritmova u izvedbi solista, dua, tria i orkestra. Pozitivnoj atmosferi itekako su pridonijeli učenici Glazbenog odjela koji su nas, uz svoje roditelje, podržali velikim i toplim pljeskom. Zahvaljujemo se našim, uvijek dobrodošlim i dragim, gostima Maji i Valteru Veljak te svima koji su došli i uveličali ovaj već tradicionalni, svibanjski koncert učitelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 8. 5. 2018. 11:48

Audicija za upis u 1. razred Glazbenog odjela u školskoj godini 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo Vas da će se AUDICIJA ZA UPIS U PRVI RAZRED GLAZBENOG ODJELA pri Osnovnoj školi „Milan Brozović“ Kastav u školskoj godini 2018./2019. održati u subotu, 12. svibnja 2018. godine, s početkom u 10.00 sati u školskoj knjižnici za gitariste, klarinetiste i violiniste te u ponedjeljak, 14. svibnja 2018. godine, s početkom u 18.30 sati u školskoj knjižnici za klaviriste i harmonikaše.

Da bi mogao pristupiti audiciji, kandidat je dužan u razdoblju od 30. travnja do 07. svibnja 2018. godine predati u tajništvo Škole ili poslati na mail (tajanadukic@gmail.com) ispunjenu prijavnicu koja se nalazi na dnu ove stranice ili se dobije u tajništvu Škole.

          

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 10. 4. 2018. 11:15

Uskršnji koncert! Vijest ima dokument u privitku

U ponedjeljak, 26. ožujka, u školskoj knjižnici održan je Uskršnji koncert Glazbenog odjela. Ni ovoga puta nije nedostajalo pozitivne atmosfere, nasmješenih lica i izvođača koji su jedva čekali svoj nastup. Na koncertu su se predstavili učenici svih razreda, a njihov nastup nagrađen je velikim pljeskom mnogobrojne publike.

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 27. 3. 2018. 12:30

Koncert gitarista u klasi profesora Ante Radnića Vijest ima dokument u privitku

U srijedu, 21. ožujka 2018. godine u učionici solfeggia održan je koncert klase profesora Ante Radnića na kojem su nastupili svi njegovi učenici. Na koncertu su se predstavili i njihovi gosti: dva učenika našeg učitelja Patrika Avgustinija te tri učenika našeg učitelja Luke Totara, mag.mus. Svi su naravno nagrađeni velikim pljeskom kojeg su zaslužili svojim napornim radom i zalaganjem.

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 22. 3. 2018. 11:15

Koncert klase Katarine Jurić, prof. Vijest ima dokument u privitku

Dana 8. ožujka 2018. s početkom u 18h u školskoj knjižnici održan je koncert klase Katarine Jurić. Kao i prošle školske godine, ususret proljeću, mladi klaviristi izveli su dio svojeg repertoara kojeg su pripremili strpljivim prstićima i marljivim radom. Za glazbenika nema veće nagrade od nastupa pred publikom stoga još jednom zahvaljujemo svima na dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 9. 3. 2018. 10:20

Nastup učenika Glazbenog odjela na svečanom potpisivanju ugovora

Učenici Glazbenog odjela svojim nastupom uveličali su svečano potpisivanje ugovora o financiranju javnih potreba u kulturi i sportu Grada Kastva za 2018. godinu koje je održano u gradskoj vijećnici Grada Kastva 6. ožujka 2018. s početkom u 13.00 h. 
 
Gitarist Karlo Stašić, učenik 2.b razreda u klasi Ante Radnića, prof. odsvirao je Little blues Miroslava Lončara, a klaviristi Filip Zeneral Šubić, učenik 2. a razreda i Doris Lencović, učenica 2. b razreda u klasi Katarine Jurić, prof. odsvirali su Latvijsku polku Arvidsa Žilinskisa  i Etidu u a-molu Samuela Majkapara.
  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 6. 3. 2018. 14:44

Maškarani koncert

Danas, u 18.30 sati, u školskoj knjižnici održan je Maškarani koncert glazbenog odjela. Bilo je i više nego veselo.

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 7. 2. 2018. 19:00

Održan seminar "Početno glazbeno obrazovanje i priprema za osnovnu glazbenu školu"

U utorak, 06. veljače 2018. godine u 17.00 sati u prostorijama Glazbenog odjela održalo se predavanje profesorice Slavice Smljanić Marković na temu "Glazbeno obrazovanje učenika predškolske dobi i priprema za osnovnu glazbenu školu" za sve učitelje razredne nastave i sve odgajatelje našeg kastavskog vrtića.

  :: opširnije :: 


objavio: Tajana Dukić  datum: 6. 2. 2018. 20:00

Petar Andrijanić nagrađen na međunarodnom glazbenom natjecanju

Petar Andrijanić, učenik 2. razreda Glazbenog odjela pri OŠ ’’Milan Brozović’’ Kastav (klasa Katarina Jurić, prof.)  osvojio je 4. nagradu na 12. međunarodnom glazbenom festivalu Ars nova Trieste (Italija) u kategoriji glasovir - Prime note.

Entuzijastični mladi glazbenici ove godine došli su iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Austrije,  Švicarske, Mađarske, Srbije, Kine, Poljske i Estonije natječući se u tri sekcije: glasovir, violina i komorna glazba sa kategorijama raspoređenim po godinama starosti. Petar je nastupio u kategoriji Prime note - do 8 godina te osvojio 80/100 bodova.

Natjecanje je trajalo od 6. do 11. prosinca 2017. na više lokacija, a gala koncert i svečana dodjela nagrada održani su u ponedjeljak 11. prosinca 2017. u Teatro Miele u Trstu.

Prema riječima umjetničkog ravnatelja gdina. Mattea Fanni Canellesa:  ’’Cilj samog festivala i natjecanja je spoj različitih kultura i znanja iz raznih zemalja koristeći se instrumentom - glazbom.’’

Čestitamo mladom glazbeniku!

  :: opširnije :: 


objavio: Dolores Saršon  datum: 15. 12. 2017. 22:24
 


TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Anketa
Crno ili bijelo?
Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Korisni linkovi
Dnevni tisak

Tražilace
 • Google


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju